ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Παραδοσιακή Χειροποίητη Πήλινη Γάστρα.

Το μαγείρεμα σε πήλινη γάστρα θεωρείται τόσο σύγχρονο όσο και παραδοσιακό, πλέον επανέρχεται δυναμικά ως βασικός εξοπλισμός της σύγχρονης κουζίνας.

Μαγειρεύοντας σε παραδοσιακή πήλινη  γάστρα,  μπορούμε να αναδείξουμε την γεύση και το άρωμα του φαγητού. Το μυστικό είναι στο αργό μαγείρεμα του φαγητού. Επίσης, το φαγητό μαγειρεύεται σε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα της πήλινης γάστρας είναι ότι  το φαγητό ψήνεται ομοιόμορφα. H υγρασία που μένει, στο κλειστό με καπάκι σκεύος, συμβάλει στο ιδανικό μαγείρεμα.

·         Συνιστάται, να ψήνεται το φαγητό σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία από το κανονικό.

·         Είναι απαραίτητο να γίνεται προθέρμανση του φούρνου μαζί μη την γάστρα (άδεια)

·         Συνιστάται να μην ανοίγεται συχνά το καπάκι της γάστρας γιατί χάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία από το εσωτερικό της.

·         Η γάστρα είναι ιδανική για τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά.

·         Εάν μαγειρεύεται κρέας θέλει περίπου 3-3,5 ώρες , στην 1,5 ώρα γυρίζουμε το κρέας.

·         Λόγο της υγρασίας στο εσωτερικό της γάστρας και συγχρόνως του αργού ψησίματος, το φαγητό είναι δύσκολο να σας καεί.

·         Η πήλινη γάστρα είναι συμβατή για ηλεκτρικό φούρνο, τζάκι όπως και για ξυλόφουρνο.

·         Πρέπει να προθερμαίνετε την γάστρα και από τις δύο πλευρές, για 20 λεπτά, όταν μαγειρεύετε σε τζάκι.

·         Δεν τοποθετούμε την γάστρα κατευθείαν πάνω στα κάρβουνα.

Έχει κατασκευαστεί με πηλό δικιάς μας παραγωγής. Η εφυάλωση (υάλωση) ακολουθεί την Ευρωπαϊκή οδηγία στον Κώδικα Ποτών και Τροφίμων περί οικιακών σκευών που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα.

el